Hej på er! Hoppas ni haft en skön helg :)
Ni har väl inte missat receptet på den goda sallden Olivje på Foodelicious.se??
Denna salladen har och kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Detta är en sallad som jag ätit vid varje högtid och släktträff under min uppväxt.
Den får mig att tänka på familjen och släkten och alla trevliga middagar med god mat, skratt och livliga diskussioner vi haft.
Den har för mig blivit obligatorisk på bordet vid julafton och/eller till nyår. Det blir alltid sallad kvar, eftersom jag gör den i ganska stor mängd, vilket resulterar i att jag äter den till lunch och middag i ca två dagar efter och njuter.
Sallad Olivje kan ätas som förrätt eller så kan man ha den som tillbehör till maten. Jag brukar ha kycklingkorv i salladen, men man kan även skippa köttet helt och köra vegetariskt.
Den görs i flera olika länder och har oftast ett liknande namn men ingredienser kan variera något. Givetvis är det ju en smaksak, men detta receptet är bäst enligt mig. Det ska vara mycket ägg och delikatessgurkan är ett måste.
Sen får salladen gärna stå och vila över natten innan den ska ätas, då hinner smakerna sätta sig ordentligt.
Har ni ätit denna sallden nån gång? Eller kanske en liknande variant?
Kan i vilket fall som verkligen rekommendera att testa den. Den är jättegod!
Aldrig testat. Låter god. Kan tänka mig att den är perfekt på buffé.
SvaraRadera