27 januari 2012

Riktigt goda och nybakade scones

Varma nybakade och härligt doftande scones är bland det absolut godaste som finns på helgen.
En stor fördel är att det går så fort att baka dem och jag har alltid ingredienserna hemma.
Brukar variera mellan lika fyllningar och smaksättningar. Det beror lite på vad som finns här hemma och på vad jag känner för den morgonen.

Klassiska scones

Ibland kan det vara gott att göra klassiska scones och fylla dem med ost och skinka eller så gör jag söta scones med bär, choklad eller nötter.

Förra helgen bakade jag helt underbara scones fyllda med smält choklad och grovhackade valnötter. Ingen annat behövdes till. Ni måste testa detta receptet! Sååå gott!


Söta scones
Den hackade chokladen och nötterna lägger man på degen och sedan viker in det. Då blandas det perfekt!
Jag gjorde dessa på samma sätt som när jag gjorde scones med hallon och vit choklad (to-die-for!) och formade degen till en rund kaka och skar sedan upp i tårtbitar.
Då får man fina triangelformade scones. Lite kul som omväxling.

Trevlig helg på er!! 

4 kommentarer:

  1. Shit va gott!!!Jag måste bara göra detta...TACK för detta recept!!Kram Fia

    SvaraRadera
  2. Får allt bli lite scones i helgen :-)

    SvaraRadera
  3. Åh, choklad och nötter i... jo vi tackar:)

    SvaraRadera