Åh, herregud vad god den där chokladtårtan såg ut!! Den såg så fin ut och var precis så där krämig att det vattnades i munnen på mig. Det är tydligen mockatryffel och det förklarar ju varför den ser så himla god ut. Tryffel är ju himmelskt!
Bild: TV4 |
Måste köpa hem lite konjak också, för den är slut där hemma. Och konjak i chokladtårtor är ju en riktig höjdare!
Ja den tårtan såg jag också igår och fick springa till frysen och hämta en bit kladdkaka efter det! Så sötsugen blev jag;-D
SvaraRaderaÅh, lyckos dig som hade kladdkaka hemma! Mums! Tanken slog mig på att göra en chokladmousse, men sen insåg jag att det var för sent med tiden. Får snällt vänta till helgen :)
SvaraRaderaSer verkligen så god ut, tror inte botten smakar mycket mandelmassa, nog mer choklad, fast konjak har vi aldrig hemma förstås då vi inte dricker det :-), men oj vad mycket choklad det går åt, fast receptet ger ju 2 tårtor förstås, det är ju lite väl mycket
SvaraRaderaMan får halvera receptet, då blir det nog lagom :)
SvaraRaderaReceptet är för två tårtor, så precis som Katja skriver ska man halvera det.
SvaraRaderaJag gjorde tårtan igårkväll och blev urskraj då den inte alls blev som jag hade tänkt. Trodde ett tag att det var fel på proportionerna men efter att ha ställt ut den i 17 minusgrader i en timma blev den jättebra! Själva chokladtryffeln var jätterinnig innan den stelnade, vilket jag inte förstått att den skulle göra då det står i receptet låt svalna i rumstemperatur. Mao-gör den i tid! Jag och maken käkade tårta klockan 22, hihi!
Tur man har kylan nu som räddar tårtan :) Bra att veta. Har hänt mig tidigare också att det stått rumstemperatur i receptet men att jag var tvungen att ställ i frysen för att det skulle bli bra.
SvaraRaderaNi som provat göra en tårta, hur långe gräddar man den då? Samma tid fast det bara är en i ugnen?
SvaraRaderaJag skulle gissa att man ska göra precis som i receptet men att sätta på varmluftsugnen och sänka ca 20-25 grader. Då blir nog bakningen i ugnen jämnt fördelad.
Radera