19 april 2011

En smörgås till middag

Ibland kan jag tycka att det är gott med en smörgås istället för en "ordentlig" middag. Det brukar vara då jag inte är sugen på varmmat men ändå vill ha något matigt. Men bara för det måste ju inte smörgåsen bestå av tråkiga ingredienser som smör, ost och skinka.
Sen gillar jag att skapa lite café eller pub känsla hemma, det känns lite lyxigare och kan piffa till vardagen en aning.Hamburgare är något jag lagar hemma med jämna mellanrum, mest eftersom jag verkligen älskar hamburgare men då tycker jag att den smakar bäst hemmagjord. Och detta kan ju transformeras i en kall eller ljummen macka istället.
En rejäl macka eller smörgås med smaskiga ingredienser kan verkligen göra mig lycklig! Brödet ska helst vara lite knaprigt och ingredienserna gärna flera olika. Den får absolut inte vara torr, så dressing eller sås av något slag är oftast ett måste.
Variationsmöjligheterna är ju hur många som helst!

Den här köttbullsmackan gjord på ciabattabröd som steks lite knaprig, goda köttbullar med bacon, smakrik tomatsås, riven ost och färsk basilika är riktigt god och mättar både magen och ögat.

Vad gillar ni att ha för ingredienser på mackan/smörgåsen?

2 kommentarer:

 1. Jag älskar smörgåas! Blir så irriterad på folk som däger att det inte är "riktig" mat, haha!
  Man kan ju variera pålägget precis hur som helst och bestå av precis lika näringsrika proteiner, kolhydrater och grönsaker som en lagad måltid ;)

  Har såå många favoriter men en all-time favourite är nog rökt lax, avocado och pepparrot på mörkt bröd!

  SvaraRadera
 2. Håller absolut med dig!
  Rökt lax, avokado och pepparrot är helt i min smak också! Gott! :)

  SvaraRadera