18 februari 2012

Musslor i pastan

När jag var i Frankrike förra sommaren var jag alldeles lycklig av alla skaldjursrätter som fanns där på restaurangerna. Speciellt nere i Nice, där hade dem otroligt mycket havsmat att välja mellan.
Tycker det är så gott med skaldjur och ännu hellre på sommaren när man gärna vill äta fräscht och lätt på grund av värmen.

Häromdagen lagade jag en riktigt god pastarätt med musslor. Har upptäckt musslor i konserv för ett tag sedan och tycker det är himla smidigt att ha hemma. Väldigt enkelt att släng ner i en sallad, i pastan eller varför inte på en hembakad pizza. Yum!

Pasta med musslor i krämig sås och knaprig bacon
Jag hade ett paket bacon i kylen så jag knaperstekte den, sedan toppade jag pastan med baconen som gav den där perfekta sältan och knapriga konsistensen till den mjuka pastan.
Och så lite (eller mycket) riven parmesanost ovanpå. 
Minst lika gott som på restaurangen och maken uppskattade det väldigt mycket. Plus poäng! :)

Trevlig lördag till er!!

2 kommentarer:

  1. åh har velat åka till frankrike väldans länge nu,då för att äta en massa goda bakelser och strossa runt,ser ju dessutom riktigt gott ut

    SvaraRadera
  2. Frankrike är helt underbart! Har aldrig ätit så mycket mat på en semester som jag gjorde i Frankrike. Jag var i Paris, Lyon, Nice och Monaco. Fantastiskt!
    Kan varmt rekommendera dig att planera in en resa snart ;)

    SvaraRadera