16 februari 2012

Potatis i ugnen

Ibland är det bara så gott med potatis! Det känns är ju riktigt husmanskost och så tröstande på något sätt. Mat man kan lita på och så tillhör vardagligheten. Men kanske inte hos alla som följer LCHF eller andra dieter strikt då :)
För min del är potatis något jag alltid har hemma, men äter det inte jätteofta. Det kan variera mellan 0-2 ggr i veckan.
Däremot har jag på senare år förälskat mig i sötpotatisen! Den goda söta smaken och den vackra färgen är bara så läcker. Dessutom är den nyttig och innehåller bland annat kalcium, karoten och C-vitamin.

Fylld kycklingfilé med bakad sötpotatis
Bakad sötpotatis är en av favoriterna och det är busenkelt och tar inte mer än 20-30 minuter. Den vackra färgen piffar upp tallriken och gör den fin.
Förutom att baka potatisen kan man precis som med vanlig potatis koka den, steka den, göra soppa på den osv. Har en gång i tiden gjort en riktigt god soppa med sötpotatis jag verkligen kan rekommendera.Ps. I min heminredningsbutik Kökshem.se har vi nu infört FRAKTFRI leverans!
Fri frakt gäller på alla order och i hela Sverige.

2 kommentarer:

  1. Ser himla gott ut, har aldrig ätit sötpotatis, har bara använt det till mos när det var dags att introducera barnen för smakportioner här hemma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, då måste du testa sötpotatis! Jättegott!

      Radera