9 juni 2011

Rökta kycklingklubbor till middag

Jag lagar ganska ofta kyckling, dels för att jag tycker det är väldigt gott och dels för att det är ganska nyttigt kött.
När jag växte upp lagade min mamma ofta kyckling och jag älskade hennes sätt att tillaga kycklingen på! För det mesta gjorde hon kycklingklubbor och lyckades alltid att få dem så saftiga och gott kryddade. Detta har ju då hängt med mig och när jag lärde mig att laga mat själv (ganska sent faktiskt) så lärde jag mig även att göra kycklingen på mammas vis.
Hon använde ofta vitt eller rött vin till skyn eller pressade en massa citron över vilket gör köttet saftigt och gott.
Jag har lagat kycklingklubbor fler gånger än jag någonsin kan räkna och lyckats variera recepten väldigt mycket. Just klubbor har så saftigt och gott kött och dessutom sköter dem sig själva i ugnen. Risken för att köttet ska bli torrt är inte så stor, svårare är det ju med kycklingbröst.

Häromdagen fick jag njuta av en alldeles underbar middag i min ensamhet och då åt jag på ett, enligt mig, väldigt typiskt singel-vis. Så här åt jag ofta innan jag och min man flyttade ihop, så enkel och så okomplicerat som möjligt.
Jag hade nämligen köpt rökta kycklingklubbor på Lucu Food och gick och längtade efter ett bra tillfälle att sluka dem :)
Rökta kycklingklubbor är ganska vanligt i mitt hemland och något jag alltid äter då jag är där och hälsar på (för er som inte vet är jag ryska och född i Lettland).

Så här såg min middag ut häromdagen:

Rökt kycklingklubba, Babybel ost och cocktailtomater.
Noll ansträngning (ja förutom att dela tomaterna..)

Blir sugen igen bara av att titta på bilderna, haha :)
Rökt kyckling blir så len, mjuk och god i smaken! Fast jag brukar inte äta skinnet på den. 
Och just till detta vill jag ha enkla tillbehör, som grönsaker och en bit ost.Blev ni också sugna på kyckling nu? Kolla in mina 35 kycklingreceptFoodelicious.se, klicka här.

Jag kan varmt rekommendera några av recepten:
Chicken Cordon Bleu - Så, så, så gott! Knaprig yta och smaskig fyllning.
Kycklingspett i jordnötssmör - denna såsen är ju beroendeframkallande!
Helgrillad kyckling med smak av citrus - Älskar helgrillad kyckling, denna är väldigt saftig och god.
Kyckling Curry Gryta med mango chutney  - En väldigt smakrik gryta som är en storfavorit hemma (lite dålig bild tyvärr, men låt er inte luras.)

Har ni nått gott recept på kyckling? Dela gärna med er eller länka!
2 kommentarer:

  1. Skall allt kolla igenom dina kycklingrecept, kyckling är så gott och det finns alltid kycklingfile i frysen, kycklinggrytan med mango chutney blir först att testas då jag verkligen gillar mango chutney och jordnötssmör låter himla gott det med

    SvaraRadera
  2. Visst är det gott med mango chutney! Den grytan är en av mina favoriter :)

    SvaraRadera