19 augusti 2011

Hemmagjorda TexMex röror

Jag tillhör en av dem som älskar Mexikansk mat. Allt sånt gott som tacos, enchiladas, quesadillas, tacopaj, nachos, salsa och guacamole tycker jag verkligen om.
Fast jag kan inte påstå att jag ätit god Mexikansk mat ut så många gånger. Nej, jag lagar hellre egen och tar ibland hjälp av färdigblandade kryddor till köttfärsen och såser som tillbehör.
Men då jag försöker att undvika att använda halvfabrikat och mat med tillsatser så försöker jag vara duktig och laga allt från scratch. Jag har dessutom alla kryddor hemma för att få till den rätta smaken på tacosfärsen, så egentligen är det onödigt att köpa färdig kryddmix. 
Grejen är att när man börjar vänja sig vid att göra sånt som t ex salsa själv så är det svårt att återgå till halvfabrikat.Men ibland har man ju inte tid att stå och hacka och ha sig. Fast efter att ha funderat nån minut brukar jag trots allt välja att inte ta burken med salsa i mataffären och styr istället stegen mot grönsaksavdelningen och plockar på mig lite fina tomater, lök, vitlök, chili och lime. 
Sen tänker jag att det tar ju faktiskt inte mer än kanske 5 minuter att finhacka dessa ingredienser, under tiden köttfärsen steks.
Det är värt det!Häromdagen försökte jag mig på att göra egen guacamole. Tidigare har jag använt den färdiga kryddan som man blandar med avokado och det är gott, men det slår inte detta receptet. Gud vad gott det blev!
Hela skålen skrapades upp kan jag avslöja J
Nu vill jag äta köttfärsgratinerade nachosigen bara för att äta denna guacamolen till. 
Det ända som krävs är man har mogna avokado som är kan mosas till en krämig underbar konstisens. 
Ni måste testa!!  

1 kommentar:

  1. Nej, hemgjord guacamole kan man absolut inte ens jämföra med den man köper...

    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera