8 mars 2012

Rosor & Cupcakes

Idag är det 8 mars och internationella kvinnodagen
Detta kan nog innebära olika saker för olika människor och många har en åsikt om denna dagen. Jag är ryska och född i Lettland, så jag bär med mig traditionen därifrån.
Detta är dagen då i stort sätt alla kvinnor bär runt på rosor som dem fått av någon. 
Det är en tradition att ge kvinnan en blomma, oftast en ros och det behöver inte alls endast vara från pojkvännen eller maken.
Det är inte alls ovanligt att en manlig granne, kollega, chef, kompis och inte minst sonen ger rosor.
Kvinnor blir lite mer uppvaktade denna dagen helt enkelt, vilket alltid är väldigt trevlig.Kvinnorna träffas gärna denna dagen, tar en lunch eller fika tillsammans och umgås. Trevlig stämning och tjejsnack.
Jag tänkte fira kvinnodagen med att bjuda på några smarriga recept på cupcakes. Cupcakes är ju faktiskt ganska tjejiga, ofta med frosting, pyntade och glittriga.

Morots Cupcakes
Morotskaka är ju en av dem absoluta favoritkakorna på kaféer  så varför inte göra en Morots Cupcake istället med en delikat frosting smaksatt med lime? Yum-yum!

Rosa Cupcakes
Dessa rosa cupcakes var ett av mina första recept på Foodelicious, därav bildkvalitén. Hade ju inte hunnit lära mig om hur man tar fina bilder på mat och hade en annan kamera då.
Men oavsett så är receptet gott! Jag gjorde dem till ett barnkalas och därför ser ni dem söta små nallarna på cupcakesen :-)

Citron & Choklad Cupcakes
En annorlunda och god kombination av en frisk citronsmak och bitar av choklad. Cupcakesen är toppad med kola. Mums!

Toblerone Cupcakes
Cupcakes fyllda med Toblerone och toppade med en gul frisk frosting. Det är bara till att mumsa i sig dessa tjejer! ;-)

Trevlig torsdag och 8:de Mars till er alla!!!


2 kommentarer:

  1. åh de låter supersmarrigt,får fråga om brorsan gav en ros till frugan sin,hon är oxå rysk.
    hade ingen aning att de är tradition att ge ros till kvinnor på internationella kvinno dagen,alla sa bara grattis till mig,lyckos dem som får blommor

    SvaraRadera
  2. Det är alltid trevligt att få blommor :) Men här i Sverige verkar det inte vara något speciellt alls, istället är det ett stort diskussions-ämne varje år.

    SvaraRadera