5 maj 2011

Dax att köpa en grill

Åh, vad jag längtar efter grillad mat! Jag älskar att vara utomhus, att äta picknick och grilla. Det är avkoppling!
Det har ännu inte blivit något grill-premiär för mig i år och detta beror främst på att vi saknar en grill. Vi har kört med engångsgrillar tidigare men smaken blir ju inte lika god och sedan är det så himla meckigt.
Man måste stå och blåsa på den tills man blir alldeles röd i huvudet och sedan slocknar den ändå fläckvis, köttet steks inte klart och man måste hålla på att flytta runt det..
På vår gård finns det en fast grill men den är bara så ofräsch! Nej, nu har jag och min man bestämt oss för att köpa en enkel mindre grill, en sån som är lätt att bära, ta med sig i bilen och förvara på balkongen.
Nu återstår det bara att vi ska bestämma oss om vilken vi ska köpa. Kommer förhoppningsvis ske redan i helgen för jag har hört att det ska bli lite varmare igen då! Hoppas, hoppas!


En av dem bästa sakerna med grillning är alla dem goda marinaderna man kan göra för att smaksätta köttet! Jag älskar marinader!! Brukar ofta experimentera med olika smaker och ingredienser. Man tröttnar ju aldrig eftersom variationen är så stor.
Härom dagen gjorde jag kycklingvingar som jag marinerade i Coca Cola marinad. Det är andra gången jag använder mig av den marinaden och den är verkligen god!
Det är ju inte så att vingarna smakar Coca Cola precis men dem blir saftiga, smaskiga och får en fin gyllenbrun färg.

Vad har ni för favorit marinad till grillat?1 kommentar:

  1. En av våra favoritmarinader är revben som marineras a'la Quincy Jones. så gott och lite annorlunda än vanlig marinad. Annars är ju vitlök och rosmarin alltid gott att krydda marinader med, även rosépeppar brukar vi ha i.

    SvaraRadera