22 juni 2011

En perfekt födelsedag

Vilken underbar dag jag hade igår! Jag är så tacksam till alla som förgyllde den med gratulationer, fina ord, uppvaktning, sitt trevliga sällskap och god mat. En perfekt födelsedag!

Min underbara man hade planerat riktigt god mat till oss visade det sig. Inte för att jag trodde nått annat.. ;)
Till förrätt gjorde han Carpaccio och den var otroligt god! Han lyckades få fram alla smaker på bästa sätt. Vi har aldrig ätit Carpaccio hemma innan, bara ute på restaurang och på matmässan en gång. 
Han gjorde en marinad på hackad rödlök, ruccola, olivolja, parmesanost, svartpeppar och flingsalt som oxköttet fick ligga i, ca 20 minuter i kylen. Sedan fick den stå i rumstemperatur i 10 minuter innan vi började äta.

Fantastiskt god Carpaccio med parmesan, rödlök, ruccola, olivolja, svartpeppar och flingsalt. Grym kombination av smaker!

Eftersom detta var förrätt blev det tre stora lövtunna skivor kött. vilket var precis lagom. Men jag hade kunnat äta detta som huvudrätt vilken dag som helst! Kanske med 5 skivor då och grillad bruschetta till. Mums!

Till huvudrätt blev det färsk ugnsbakad lax serverad med sallad, aioli och citron. Laxen var perfekt tillagad!

En enkel och lätt huvudrätt som var otroligt god! Laxen var saftig, mjuk och smälte i munnen, smaksatt med endast lite finmald svartpeppar och flingsalt. Till laxen blev det en fräsch sallad, en klick aioli och citronklyfta.

Fick vackra vita rosor. Eleganta och romantiska!
Ett glas vin ute på balkongen fulländade kvällen! Det var sol och ganska varmt på kvällen och vi har ju eftermiddagssol så vi fick verkligen njuta av det fina vädret.

Ett glas rött vin avnjöts också. Jag föredrar rött vin över vitt, tycker  om när vin  är lite tyngre i smaken, fruktigt och en aningen sträv.
Men födelsedagsfirande är inte slut än! På fredag, midsommarafton ska jag fira med familjen. Min födelsedag brukar alltid krocka med midsommar så oftast firar vi mig och midsommar på samma dag.
Förhoppningsvis kan vi grilla på fredag, så som vi planerat. Men vädret visar olika hela tiden och det brukar ju regna den dagen. 
Vi får se hur det blir, annars blir det väl middag hemma istället.

Hur ska du fira midsommar?

4 kommentarer:

  1. Tack själv för igår älskling! Det var riktigt nice och på fredag firas det lite till, och sen på söndag bär det av till Frankrike. Vive la France! Ce sera bien en France!

    SvaraRadera
  2. Pluggat lite franska älskling? Perfekt ju, kan behövas ;)

    SvaraRadera
  3. Verkar som ni haft en riktigt härlig kväll, så mycket gott din man lagat

    Vi skall fira midsommarafton här hos oss, hoppas på lite sol och värme fast vi kommer ändå äta inomhus

    SvaraRadera
  4. Låter väldigt trevligt! Vi får hoppas på lite solsken :)
    Glad midsommar!!

    SvaraRadera