9 augusti 2011

En massa gott i kylen

Funderar på vad jag ska laga till middag idag.. Har funderat ända sedan igår kväll..
Problemet är att jag har handlat för mycket goda ingredienser som nu ligger här hemma och jag vill inte att något ska bli gammalt. Jag måste ju använda färskvarorna först.

Jag hatar att slänga mat.
Men jag erkänner att ibland händer det. Har köpt grönsaker, fyllt frukt och grönsakslådan i kylen och efter nån vecka hittar jag en skrynklig paprika längst in som jag totalt försummat.
Eller så blir jag sugen på mango chutney, köper en burk, fixar en god gryta med typ 1/3 och sedan glömmer jag bort att använda resten inom en rimlig tid. Så typiskt!

Och nu när jag har handlat hem en massa godsaker måste jag faktiskt använda dessa i maträtterna denna veckan.
I kylen ligger b la Grana Padano, en burk pesto, mozzarella, pinjenötter, soltorkade tomater i olja,  ricottaost, färska lasagneplattor, ruccola och babyspenat.
En sak som är säker är att jag inte kan använda alla dessa ingredienser i en och samma maträtt.
I mer eller mindre panik plockade jag ut köttfärs från frysen imorse innan jag gick hemifrån, för att ha något vettigt att laga middag med.
Vad det blir då? Ja, det återstår att se :)

2 kommentarer:

  1. Ja, den har vi! Anki fick den i sommarpresent av sin chef, men än så länge har vi bara hunnit bläddra genom boken. Underbart fina bilder och man blir riktigt sugen på att ställa till med tjusig fest:)

    SvaraRadera
  2. Vilken trevlig sommarpresent! Den kommer säkert till användning när man ska ha finmiddag eller fest hemma.

    SvaraRadera