29 augusti 2011

Kantareller i säsong

Då är det måndag igen och en ny spännande vecka har börjat! Nya möjligheter och nya tag :)
Hoppas ni haft en bra helg!
Själv har jag varit bortrest halva förra veckan och haft en mini-semester. Jag var i Riga, har inte varit där på väldigt många år. Jag är född i Riga och bodde där mina 6 första år.


Vackra staden Riga i Lettland
Det var jätte trevligt att hälsa på hemstaden och släkten. Det är en vacker stad med parker, vackra byggnader och kanaler. Och på senare år har det öppnat en himla massa nya kaféer och matställen med mat från olika kulturer, vilket är superbra.

I matbutikerna kan man nu fortfarande köpa goda kantareller. Jag älskar kantareller! Jag åt det mycket i barndomen och associerar kantareller till trevliga familjeminnen. Min mormor brukade laga en helt underbar kantarellsoppa eller steka dem i lite smör med lök.

Min goda Kantarellsoppa
Jag brukar göra smörsvängda kantareller till t ex kyckling eller kött.
Eller så gör jag en god sås eller krämig soppa på dem.
Härom dagen gjorde jag ugnsbakad kyckling i kantarellsås som blev sååå god, med bacon och cashewnötter som strössel över kycklingfilén. 

Gillar ni kantareller? Vad gör ni med dem?

3 kommentarer:

 1. Visst är det underbart gott med kantareller! Jag har idag fyllt canneloni med dem.
  Själv har jag aldrig varit i Riga, men alla som varitdet säger att det är en mycket vacker stad. Min bror och hans fru som bor i Stockholm tar ibland kryssningar dit.

  SvaraRadera
 2. Vi har pratat lite löst om att ev. ta en bussresa med våra "bussresevänner" där man åker både till Estland, Lettland och Litauern och då står Riga på schemat. Vi håller tummarna att vi kommer iväg för det ser så fint ut.

  Kantareller blev det i helgen hos oss, då till en kycklinggryta som blev så god:)

  SvaraRadera
 3. Remsan: Cannelloni är så gott!! Ja, det är både billigare och enklare att ta sig till Riga från Stockholm. Kan i alla fall rekommendera att besöka staden över en weekend :)

  Mårtenssons kök: Det kommer nog bli en rolig och spännande resa. Dessa länderna skiljer sig en hel del ifrån varandra, även kulturmässigt.
  Kycklinggryta med kantareller måste vara riktigt gott!! :)

  SvaraRadera