15 maj 2011

Snabb pastarätt

Igår åkte jag och handlade mat direkt efter jobbet. Jag passade på att fylla kylen ordentligt så jag slipper handla igen till helgen. Oftast blir det en sväng förbi mataffären på fredagar för att bl.a. handla lite smaskiga saker från delikatessdisken till helgfrukosten (som jag älskar!) men nu passade jag på att handla allt redan igår.
Älskar att ha en full kyl och frys, det minskar stressen på något sätt.

När jag kom hem från mataffären var man ju hungrig så det var dax att laga middag och just sådana dagar som igår när man vill att maten ska gå fort är det bra att ha färsk pasta hemma.
Pastarätter går ju oftast snabbt att slänga ihop och man kan variera väldigt mycket! Perfekt ju!
Så igår lagade jag en av min och min mans favorit pastarätter. Just denna gör jag alltid med färsk pasta, närmre bestämt Tagliatelle.
Färsk pasta tar inte många minuter att koka och under tiden vattnet kokar upp i kastrullen gör jag såsen till. Jag kallar denna pastarätt för Havets pasta och tröttnar aldrig på den!

Tog ingen bild igår, men här är en jag tagit tidigare


Ingredienserna varierar lite beroende vad jag har hemma men i grunden är dem alltid samma. Tonfisk, vitlök, crème fraîche och lime är utesluts aldrig, men sen kan jag variera mellan räkor eller kräftor och ibland har jag i kapris (om jag har dem hemma). Lite finhackad chili är också gott att ha i om man vill ha en gnutta sting. Eller nån sorts lök, purjolök, vårlök eller gul lök.

Igår gjorde jag Havets pasta så här ungefär (jag körde på ögonmått) :

1 paket färsk tagliatelle pasta
1 st gul lök
1 st vitlök
1 burk tonfisk i vatten
100 g räkor
1 dl crème fraîche
cocktailtomater
1/2 st lime
salt
svartpeppar
kapris


Hacka och stek löken. Tillsätt crème fraîche och låt koka upp på medelvärme. Rör ner tonfisken, räkorna och delade cocktailtomater. Pressa ner vitlök och limesaft. Låt allt bli varmt och smaka av med lite salt och peppar. Rör ihop  den nykokta pastan med lite olivolja och rör sedan ner såsen och kapris, blanda allt väl.
Klart!

Ni måste testa! Det är så fräsch och gott!
En annan variant har jag tidigare lagt upp på Foodelicious.se kan ni kika på om ni klicka här.

2 kommentarer:

  1. Själv äter jag inte fisk, men sambon hade allt gillat detta :-)

    SvaraRadera