24 maj 2011

Ute och plockat en delikatess

Escargot. De är en delikatess i Frankrike. De serveras i många restauranger i Sverige också, som förrätt eller tappas.
Hemma hos mig tillagas escargot tillsammans med finhackad vitlök, chili och färsk persilja.
Jag pratar om sniglar.

I helgen var vi nämligen ute och plockade sniglar. Eller, inte direkt jag kanske.. Jag gick runt och pekade ut dem jag såg och försökte att hjälpa till på det sätt jag kunde.
Jag äter ju inte sniglar och vill heller inte plocka några.
Det var inte så lätt att hitta sniglarna då det inte regnat på ett tag och jorden var torr. Så det gick ganska trögt i början men sedan tog det lite fart och vi ihop en helt okej mängd.
Nu pågår rensningsprocessen innan tillagningen ska ske. Detta tar, som tur är, min svärmor hand om. Och jag ska skona er från beskrivningen om hur denna rensningsprocessen går till..

Här är sniglarna. En av påsarna börjar fyllas så smått.

Mums! Eller??
Jag gick och njöt av den varma morgonsolen och den vackra utsikten :)

Jag följde med på denna snigelplockningen för att hålla maken sällskap och samtidigt få komma ut i den sköna, friska luften.
Men jag kommer nog aldrig att smaka på en snigel, hur mycket min man än tjatar på mig. Fast jag är den som äter i stort sätt allt, eller åtminstone så smakar jag, kan jag inte övertalas att smaka på sniglar oavsett hur goda vissa säger att dem är.

Har ni ätit sniglar någon gång? Vad tyckte ni i så fall?

5 kommentarer:

 1. Har aldrig ätit sniglar och kommer aldrig göra det och vill absolut inte veta hur reningsprocessen går till :-), ryser i hela kroppen bara jag tänker på det

  SvaraRadera
 2. Vi har faktiskt provat att laga till sniglar en gång, visserligen som vi köpte frysta i affären. Men nej, segt och inte alls vår smak:(
  Den där reningsprocessen vet vi tyvärr hur den fungerar, hugaligen...

  SvaraRadera
 3. Cupcakesfluffan: Jag känner precis som du :)
  Mårtenssons kök: Min man brukar köpa dem på konserv. Vad roligt att ni vågat prova sniglar, det är modigt tycker jag! ;)

  SvaraRadera
 4. jag åt sniglar en gång när jag var liten (och inte visste bättre). vi har nämligen vänner i frankrike, och de bjöd på det en gång. no more sniglar, säger jag bara!

  SvaraRadera
 5. Haha! Inget som föll dig i smaken heller alltså :)

  SvaraRadera