Vissa råvaror kan vara sådant man använder varje dag i matlagning och andra kan vara sådana man helt enkelt älskar och inte kan vara utan.
Det finns mycket som är måsten för mig. Bland annat olika kryddor, färska frukter och grönsaker. Men utöver detta har jag andra matvaror som alltid finns i min kyl och i mitt skafferi:
- Turkisk yoghurt. Jag tycker den är sååå god och användbar! Brukar äta den till frukost med färska bär, honung, gojibär och nötter. Den är även perfekt att göra nyttiga desserter på! Eller så kan man använda den i matlagning istället för creme fraiche.
- Ägg. Visste ni att ägg innehåller i princip allt kroppen behöver förutom vitamin C? Dem är så praktiska dessutom, man kan ta med kokta ägg till jobbet som mellanmål.
- Ost. Någon typ av ost, t ex fetaost, mozzarella eller halloumi. Jättegott att ha till fräscha sallader eller som tillbehör till maten.
- Lök och vitlök. Dessa ingredienser ingår i de flesta maträtterna och smaksätter maten bra. Dessutom är dem nyttiga och har bra hållbarhet.
- Nötter. Kanonbra som snacks, mellanmål och både till matlagning och efterrätter. Favoriten är valnöt, men jag brukar även ha pekannötter och cashewnötter hemma.
- Vispgrädde. Jag använder den ofta till såser bl.a. Jag tror inte alls på light-produkter och använder alltid fullfeta mejeriprodukter.
- Olivolja. Används till sallader, dressingar, att doppa brödet i osv. Favoriten är denna.
- Flingsalt. Jag älskar flingsalt gourmet! Inget jag använder varje dag men den är perfekt för att ge köttet, salladen eller brödet en extra touch.
- Lösviktste. Jag köper det i tebutiker och brukar alltid ha både rött och grönt te hemma. Jag är en riktig te-människa och kan dricka flera koppar om dagen, speciellt under vinterhalvåret.
har också alltid allt det där hemma, förutom turkisk yoghurt, men det borde jag ha hemma oftare, för det är himla användbart både i bakning och matlagning och till frukost
SvaraRadera