25 augusti 2011

Mina favoritbakverk

Första gången jag bakade helt själv (utan mammas hjälp) var i högstadiet. Det var väl efter att ha blivit inspirerad på hemkunskapen som jag försökte mig på att baka.
Jag kan inte minnas vilket jag bakade först men det var antingen tekakor eller rulltårta.
Men bakningen fastnade jag faktiskt aldrig för riktigt. Än idag väljer jag oftast en förrätt över efterrätt.
Det betyder inte att jag inte gillar sötsaker, för tro mig - det gör jag!
Jag älskar muffins, pajer, mjuka kakor, chocolate chip cookies, brownies, kladdkaka osv. Choklad har en speciell plats i mitt hjärta.

När jag startade matsajten Foodelicious.se började jag baka oftare och tycka att det var kul. För i början misslyckades jag säkert varannan gång med bakningen och tyckte att det var så svårt.
Men träning leder till perfektion… eller? Nja inte riktigt. Men bättre har jag nog blivit på det.

Genom åren har jag utvecklat ren kärlek för vissa bakverk och hittat mina egna favoriter som jag vet uppskattas även väldigt mycket av familjemedlemmar och vänner.
Därför tänkte jag lista mina 5 absoluta favoriter som jag verkligen rekommenderar er att baka. Ni kommer inte ångra er :)

Hallonsnäckor med vit choklad

Dessa ljuvliga snäckorna är fyllda med hallonkräm och vit choklad. En perfekt brytning mellan syrligt och sött. Jag kallar dem för beroendeframkallande, man kan omöjligt nöja sig med en!

Chokladmuffins med cheesecake fyllning
Mina absoluta favoritmuffins. Kan vara för att jag älskar cheesecake, men om du också gör det kommer du falla pladask för dessa. 

Bananmuffins med jordnötter och choklad
En tät två i muffins kategorin kommer dessa saftiga och oemotståndliga bananmuffins. Kombinationen är klockren: söt och saftig banan, salta jordnötter och choklad.

Ljuvliga brownies
Dessa brownies har jag bakat fler gånger än något annat. Tror inte jag kan tröttna på dem helt enkelt. Hemligheten är mängden choklad, givetvis kvalitén på chokladen och sätter man gör smeten på. Och glöm inte nötterna! Jag gillar dem lite kladdiga och låter kakan fortfarande vara lite lös när jag tar ut den ur ugnen. Sen får de vila i kylen över natten och dagen efter är det brownie fest :)

Red Velvet Cake
Förutom att den är så vacker med sin röda färg är den helt otroligt god! En saftigare och delikatare kaka får man nog leta efter. Ett stort plus är den är så okomplicerad att baka. Men glasyren är ett måste för mig, ett perfekt komplement.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar också red velvet cake,men min favorit of all time är min morotskaka.sjukt saftig och grymt god.
    Sedan kommer mascarpone cheesecake,oreo semifreddo,whooopie pies yummi,fransk chokladmousse,ja har många favoriter.

    SvaraRadera
  2. Mmm.. låter gott! Ja, man har ju en hel del favoriter. Min lista skulle kunna fortsätta med många fler också :)

    SvaraRadera