2 september 2011

5 smarriga fredagsmys-recept

Idag är det fredag och för många är det lika med fredagsmys! Kylskåpet fylls med god mat, kanske bakar man nått gott till efterrätt, köper hem godis och snacks, korkar upp en flaska vin och bara varvar ner och njuter.
Alla kanske inte är lediga lördag och söndag men det innebär inte att man inte kan njuta av fredagskvällen ändå, tycker jag.

Behöver ni lite fredagsmys-inspiration?
Jag har samlat ihop några smarriga rätter som tycker passar bra till ikväll. Kanske får ni någon bra idé om vad ni ska laga för nått gott :)

Entrecote med duchessepotatis
Lyxa till det med en grillad entrecote och duchessepotatis. Personligen mitt favoritkött som är så rätt en fredagkväll när man kan dricka rött vin till, äta långsamt och bara njuta.

Gratinerad fisk med pasta
Ugnsbakad vit fisk i en helt makalöst god sås, gratinerad med västerbottensost (eller annan smakrik ost). Denna rätter tar ca 40 minuter att göra och pasta till fisken passar utmärkt, den kan koka under tiden fisken står i ugnen.

Crispy Chicken i pita
En riktigt fräsch och smaskig fredagsmys-rätt med knapriga små kycklingbitar, en massa grönsaker och en god dressing. Ett bra tillbehör är ostgratinerade nachos.

Amerikansk hamburgare
En riktigt klassiker till fredagskvällen för mig är hemlagad hamburgare. Hur gott som helst ju! :) Grillad majs passar väldigt bra till och just nu kan man hitta majskolvar i affären utan problem.

Vinkokta räkor
En något lättare rätt som inte tar lång tid är vinkokta räkor med skal. Drick gärna samma vin till som du kokar i, då får du det bästa smakkomplementet. Köp hem lite färskt bröd från bageriet på vägen hem och doppa i spadet. Mums!

2 kommentarer: