20 januari 2012

Härliga chokladkakor

Ibland finns det dagar då man behöver lyfta humöret eller trösta sig med en härligt god chokladkaka. Oavsett om det finns en anledning till att man har choklad-cravings eller inte så är det varje kvinnas rättighet att äta choklad! ;-)

Jag bakar ofta chokladkakor när jag väl bakar. Dels för att jag (behöver jag ens säga det?) ÄLSKAR choklad och dels för att jag inte är så förtjust i socker.
Missförstå mig inte, jag gillar sötsaker men inte för söta. Därför är choklad en kanoningrediens att baka med. Det blir lagom sött för jag brukar använda mörk choklad och man behöver inte tillsätta så mycket socker.
Jag brukar faktiskt minska sockermängden i stort sätt alla kakor som jag bakar, när jag följer andra recept. Det blir alltid bra och precis lagom för mig.

Nu tänkte jag tipsa er om några riktigt mumsiga chokladkakor som ni kan baka i helgen eller när chokladbegäret nu skulle falla in.

Ljuvliga Brownies
Nr 1 på min lista är dessa brownies. Ni som följt mig ett tag har säkert hört mig tjata om dem flera gånger, men det är för att dem är såååå goda! Jag gillar dem lite kladdiga, med valnötter och allra helst med ett glas rött till. Aahhh...

Daimkladdkaka
En annan fantastisk chokladkreation är Daimkladdkakan som dessutom är en av de populäraste recepten på Foodelicious.se. Har ni inte testat detta receptet ännu så gör det! Och gör då grädden till också, för den perfekt till.

Kärleksmums
Kalasgoda kärleksmums är aldrig fel heller. Super enkla att göra och en riktig klassiker.

Cheesecake brownies
Gillar man cheesecake och choklad så kan jag varmt rekommendera dessa läckerbitarna. Brownies smet enligt första receptet med en cheesecake smet och vit choklad ovanpå.

Chokladfondanter
Chokladfondant är verkligen en efterrätt för alla chokladälskare. Påminner nästan om en kladdkaka fast i mindre portion och något mer rinnig i mitten.


2 kommentarer:

  1. Så gott,älskar också choklad,farligt och besöka din sida,man vill ju ha allt,hehehe

    SvaraRadera
  2. Jösses, vilken massa chokladsmarr det bjuds på här hos dej idag! Inte lite farligt....

    SvaraRadera