11 januari 2012

Läcker cappuccino cheesecake

Cheesecake är bland det godaste jag vet när det kommer till efterrätter. Älskar allt från den otroligt goda knapriga kexbotten till den krämiga fyllningen med Philadelphia.
Precis som tårtor blir cheesecaken ännu godare dagen efter, så den får gärna stå över natten i kylen.

Cappuccino cheesecake
Till nyår gjorde jag denna goda cappuccino chessecake till efterrätt. Det blev ett perfekt avslut till en god middag. Just detta receptet ger inte en tung cheesecake utan resultatet blir lätt och fluffigt.
Kexbotten gjorde jag på hälften digestivekex och hälften Maryland cookies choklad. Det blev riktigt gott! Passar perfekt med lite choklad i botten till kaffesmaken i cheesecake fyllningen.

Kan även rekommendera er att testa ett annat cheesecake recept med vit choklad och jordgubbar. Har bakat denna cheesecaken flera gånger, både till födelsedagar och bara så där till en lördag kväll ;-)

4 kommentarer:

 1. Älskar också cheesecake :-), måste nog ta och göra en snarast, fast kanske i portionsformar då jag är den som brukar vilja äta cheesecake här hemma, fast det förstås lillkillen på snart två år är tokig i söt, så han lär gilla det :-)

  SvaraRadera
 2. Portionsformar funkar helt klart! Och det passar ju utmärkt till din lilla son :) Jag och min man brukar ha svårt att äta upp en hel kaka själva, så jag har börjat göra kakor i liten form istället.

  SvaraRadera
 3. Det är ju bara så gott och finns så många goda varianter. Dessutom är det perfekt eftersom det kan förberedas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Enkelt att göra och på sommaren är det underbart med färska bär till ;)

   Radera