30 april 2012

Picknick ute i vårluften

Idag är det Valborgsmässoafton och för många innebär detta grillpremiär. Det verkar som att vi har tur med vädret också! Soligt och skönt ute.
Både idag och imorgon är dagar man kan passa på att vara utomhus, grilla och äta gott och umgås med vänner.En annan trevlig idé till Valborg är att ha en mysig picknick. Packa korgen eller väskan med en godsaker och kanske lite bubbel och njuta av vårluften.
Foodelicious.se har jag skrivit en artikel om just picknick som ni kan läsa här. Där hittar ni en massa tips på vad ni kan lägg i picknick korgen, en kom-i-håg-lista och vad man bör tänka på när man har en picknick.

Nybakade scones är väldigt gott och praktiskt att ha med sig på picknicken. Man kan baka dem snabbt och enkelt på morgonen.
Dessa blåbär- och bananscones passar utmärkt och man kan komplettera med cream cheese om man vill eller bara äta dem som dem är.


Istället för macka eller smörgås kan man packa ner goda wraps fyllda med härliga ingredienser. Här är ett recept på wrap som innehåller kycklingfilé, en massa grönsaker och guacamole. Väldigt fräscht och mättande!


Något sött måste man ju nästa ha med sig. Saftiga bullar ute i friska luften tillsammans med en kopp kaffe eller te är ett kanonbra avslut på en trevlig picknick.
Receptet på dessa delikata vanilj- och kardemumma bullar hittar ni på Foodelicious.se

Önskar en riktigt trevlig Valborgsmässoafton!1 kommentar:

  1. Oj så mycket gott, perfekt att ha med allt på picknick! Blåbär- och bananscones måste jag prova någon gång! :)

    SvaraRadera